הרבה מאוד מן הירקות והפירות שאנחנו אוכלים הם כאלה אשר עברו תהליך של ריסוס. מדוע? מפני שירקות וגם פירות גדלים במקומות שבהם גם מזיקים אוהבים לחיות ומהם להיות מוזנים. על מנת שהם לא ימצאו על גבי גידולים המגדלים נוקטים בצעדים של ריסוס נגד תולעים על עגבניה לצד ריסוסים נוספים נגד כנימות ופטריות שיכולים להרוס יבול שלם בצורה מאוד מהירה.

זו הסיבה שבגינה זה חשוב מאוד לשטוף פירות וירקות עם מים וסבון, וזו הסיבה שמביאה את הענף החקלאי לנסות ולמצוא שיטות הדברה אורגניות על פני אלה הרעילות. ההדברה האורגנית כבר נמצאת בשלבים מתקדמים, והצרכנים הם אלה שיקטפו את הפירות נטולי המזיקים והטעימים.